Борисов: Слави Трифонов трябваше да е номинацията за премиер на ИТН

Борисов: Слави Трифонов трябваше да е номинацията за премиер на ИТН

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Номинираният за премиер на „Има такъв народ“ (ИТН) трябваше да се казва Слави Трифонов. Това заяви пред журналисти в Котел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, помолен да коментира кандидатурата на Пламен Николов. Борисов бе гост на Петото издание на Фестивала на етносите, багрите е котленския килим.

„Който и да беше извадил Слави Трифонов, щеше да бъде „тричан“, смята Борисов и обясни, че не познава Николов, но няма как той да се научи за няколко дни.

„Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да ги озапти другите“, каза Борисов. „Хубав, лош, той е авторитарен, има мисъл. Ако трябва, когато гласуват правителство, ГЕРБ -СДС ще излязат, за да намалят кворума, да си изберат правителство и да си понесат отговорността“, каза още Борисов. Според него при трети извънредни избори шансът да се състави правителство е още по-малък.

Още по темата

По думите на Борисов, президентът Румен Радев е постъпил коварно, защото „се е сгромолясал митът, че служебното правителство може да е успешно“ и е решил да отмъсти на Слави Трифонов, като унижи предложението му за премиер. „В момента, в който Слави извади човек, различен от него, той (Румен Радев) му спретна протеста пред Министерски съвет, който спретваше и на мен. Ясно се прозря, че под фланелките бяха Радев и Божков“, коментира бившият премиер. Според него двамата нямат нужда от стабилна държава, стабилна политическа система и системни партии. „Радев вкара улицата в парламента и създаде хаоса“, коментира бившият премиер.

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от „Демократична България“ не се интересуват от друго, освен от постове. Според него, между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. „Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно – раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии“, коментира Борисов. Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ, като втора политическа сила, дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов също така упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

източник https://www.investor.bg/


image0 (9K)