Борис Дали строи старчески дом в Бобов дол

Старчески дом в родния Бобов дол вдига фолк певецът Борис Дали.

Той ще бъде разположен във фалиралата Общинска болница в града, където на втория етаж ще се помещават стаите за възрастни хора. Изпълнителят купи етажа в началото на 2018-а, а месеци по-късно спазари голяма част и от другите два – първия и третия. Идеята на Борис е в пансиона за пенсионери да бъдат настанени 40 души, за които ще се грижат 10 специалисти.

„Парите ще са по европроект и мои спестявания. Правя го с любов за моя роден град и с идеята той да се развива. Болницата фалира още през 2010 година и не трябва да остава по този начин. Очаквам финансиране по европроект и тогава ще започне същинската работа“, коментира пред „България днес“ фолкизпълнителят.

Месечната такса ще бъде около 600 лв. на пациент, в зависимост дали е настанен в самостоятелна стая с баня и тоалетна, или в такава за повече от двама души. Идеята за дома е на съпругата на певеца Лили. С разкриване на старчески дом в миньорската община ще се открие нова услуга за хората в третата възраст в региона, за които няма кой да се грижи.

(Visited 20 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!