НАЙ-НОВИ:

Борците ни биха Сърбия с 5:3

Борците ни в класическия стил победиха Сърбия с 5:3 в двустранна среща в Тетевен, където и двата тима са на лагер.

При 60-килограмовите световният и европейски първенец от 2013-а Иво Ангелов срази с технически туш 10:0 шампиона на съседите Перица Демиржевич.

Сребърният медалист от световни и европейски първенства Кирил Милов (97 кг) пък победи Микай Каджая, трети от последния мондиал, с 4:0.

Успех записа и Николай Вичев (63 кг) над Кристиян Фрис, №1 в Европа, с 3:1. Убедителна победа с туш постигна и Даниел Александров. В категория до 82 кг двукратният носител на пояса „Никола Петров“ подчини младия Зарко Диков. А при най-тежките до 130 кг Радослав Георгиев се наложи над Бобан Живойнович с 9:7.

Въпреки загубата младият Светослав Николов (87) също се представи достойно, като отстъпи с минимална разлика – 1:2 на двукратния №1 в Европа Зураби Датунашвили.

В последния момент съперникът на Константин Стас в категория до 67 кг, бе сменен заради заболяване. Така вместо Давор Щефанек, олимпийски и световен шампион, на тепиха излезе Мате Немеш, трети от последното световно. Нашият борец загуби с 1:3. Поражение с технически туш 0:8 претърпя и Стоян Кубатов (77) от другия брат Немеш – Виктор, №1 в света.

Българският тим бе воден от старши треньора Армен Назарян, а гостите – от Стоян Добрев, който дълги години бе помощник треньор в националния ни тим.

Срещата бе изгледана от президента на федерацията Христо Маринов, който изрази задоволство от моментната форма на състезателите.

„Кирил Милов направи много силна среща, не спираше да атакува и не остави съперника си до последната минута – каза Маринов. – Но особено ме радва, че и младите се представиха на ниво. Светослав Николов се бори силно срещу сърбина с грузински паспорт, който респектира с двете си европейски титли.“

На 6 ноември се очаква Изпълкомът на Международната федерация по борба да обяви съдбата на световното през декември в Белград. По-рано тимът на САЩ обяви, че няма да прати отбор заради пандемията. Засега обаче 70 процента от страните на предишния шампионат са заявили участие. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon