БСП внесе три сигнала до главния прокурор за сделката „ЧЕЗ“

„Настояваме да се провери произходът на средствата, с които „Инерком” кандидатства за купуването на ЧЕЗ. Да се провери и сделката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два етапа, през 2004 и 2012 г.” Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков преди да внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата.

[ad id=“236993″]

Според него продажбата на 33% от дружеството от правителството на Бойко Борисов се случва в нарушение на стратегически документи на държавата. „Нарушени са два документа и основно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни трябва да запази поне 33% от тях, за да може да знае, какво се случва там”, коментира Зарков.

image0 (9K)image0 (9K)

Левицата настоява да се провери законосъобразността на двете сделки.

[ad id=“236999″]

„Искаме отговор на въпроса какво се е случило с досъдебно производство, което прокуратурата е образувала през 2013 г. срещу неизвестен извършител, служител на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за недостатъчно грижи при управлението и стопанисването на дружеството, което е довело до големи щети”, посочи още Крум Зарков.

По-рано от БСП обявиха, че ще участват в националния протест, насрочен за 11 часа утре пред Министерски съвет, срещу сделката с ЧЕЗ.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!