Булсатком компенсира абонатите си с пълен пакет програми за всяка събота и неделя през юни

ЗАРАТА ИНФОРМИРА: Булсатком компенсира абонатите си с пълен пакет програми за всяка събота и неделя през месец юни Тази стъпка е жест към клиентите, които бяха засегнати от прекъсване на услугите за телевизия и интернет поради голяма техническа авария

На 8 юни, вследствие на пожар в колекторна шахта на електроразпределителното дружество на бул. „Цариградско шосе“ в София, бяха засегнати основните кабелни трасета на Булсатком. По-късно същия ден по време на ремонтните дейности беше прекъснато и резервираното трасе на оператора, причинявайки прекъсване на почти всички услуги в цялата страна.
Благодарение на всички технически екипи на Булсатком, които работиха в тежки условия на пороен дъжд през нощта, и съдействието на ремонтните екипи на електроразпределителното дружество, операторът успя да изтегли алтернативен кабел до uplink станцията, за да възстанови услугите. Сателитната телевизия беше възстановена в рамките на 4 часа, а за цялата страна бяха необходими 15 часа.
Като извинение за причиненото неудобство и като благодарност за търпението, Булсатком предоставя пълния пакет телевизионни програми спрямо използваната платформа. Той ще е достъпен всяка събота и всяка неделя до края на месец юни.


image0 (9K)