Бум на продажбите на книга с предсказания на Нострадамус в Обединеното кралство

В книгата е открито пророчество за смъртта на кралица Елизабет II

Продажбите на книга с предсказания на Нострадамус скочиха в Обединеното кралство на фона на намерено в нея пророчество за смъртта на кралица Елизабет II, пише Sunday Times, цитиран от БГНЕС. Според изданието седем дни преди 17 септември книгата „Нострадамус: Пълни пророчества за бъдещето“, издадена през 2006 г. от английския писател Марио Рединг, е била купена от 8000 души. За сравнение: седмица преди смъртта на Елизабет II, която почина на 8 септември, бяха продадени пет копия от произведението.

Според The Sunday Times книгата оглавява списъка на бестселърите на вестника. Изданието обяснява това с популярността на откъси от него, които бяха разпространени в глобалните социални мрежи. Една от интерпретациите на Рединг за предсказанията на ясновидеца, живял през 16 век в Южна Франция, гласи: Кралица Елизабет II ще умре около 2022 г. на възраст около 96 години.“ В книгата се казва още, че синът ѝ Чарлз ще стане крал, но по-късно ще абдикира в полза на сина си.

Кралица Елизабет Втора почина в замъка Балморал в Шотландия на 8 септември на 96 години. Тя управлява най-дълго в британската история – 70 години и седем месеца. Новият монарх стана най-големият ѝ син, 73-годишният Чарлз. Кралицата беше погребана на 19 септември в параклиса Джордж VI в замъка Уиндзор.

https://www.dunavmost.com/====


image0 (9K)