Българин загина след трудова злополука в Гърция

40-годишен българин и друг 45-годишен гръцки гражданин загубиха живота си вчера след падане от 70 метра височина по време на работа в ТЕЦ Агиос Димитриос в град Козани, научи ЗАРАТА.

Трудовата злополука е в следствие на повреден механизъм на строителен асансьор, в който се намирали двамата работници. Работили са във фирма-подизпълнител,  и са предприели десулфуризацията на 5-ти блок на станцията

„От информацията към момента, вероятно е имало повреда на асансьора, с който майсторите се качват нагоре и надолу, за да си свършат работата. Те са подобни на тези, използвани за почистване на прозорците във високи и стъклени сгради „, заяви президентът на GENOP PPC Георги Адамидис като уточни, че от двамата души, които загубиха живота си, единия е грък от Флорина, а другият гражданин на България.

image0 (9K)

Трагедията е огромна и спира дъха дори на най-смелите, от гледката, с която пожарникарите и спасителните екипи се сблъскали след смъртта на двамата мъже. Според информацията единият е паднал на земята от 70 метра височина, а вторият, докато е падал, тялото му се е заплело във въжетата, в резултат на което е висял по тях.

Според директорът на фабриката Василис Цигас, компанията и служителите имат опит и притежават всички необходими сертификати за изпълнението на проекта. Служителите на компанията са приключили работата по полуохладителната кула през есента, но са спрели поради ниските зимни температури, за да продължат през пролетта. Изпълнител на проекта е компанията AVAX, а двамата загинали работници са били наети от подизпълнителя MUEHLHAN Cyprus Ltd. Точните обстоятелства на инцидента се разследват.

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!