България на първо място по желание на младите за собствен бизнес

България на първо място по желание на младите за собствен бизнес
България на първо място по желание на младите за собствен бизнес

Снимка: Министерството на иновациите и растежа

България е на първо място по желание на младите хора да започнат свой бизнес, според последните данни на „Евробарометър“.

„У нас има развита предприемаческа култура, нарастващ брой стартъпи в технологичния сектор и в биотехнологиите. Министерството на иновациите и растежа съдейства за сътрудничеството на иновационната екосистема с академичния сектор“, заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева. Това стана по време на дискусия за развитието на иновационната екосистема в България, организирана по инициатива на Министерството на иновациите и растежа.

Целта на форума е да представи и добри практики и опит от Финландия за развитие и внедряване на иновациите и техния принос към икономическия растеж. Министър Стойчева подчерта, че Министерството на иновациите и растежа работи за подобряване на средата за стартъпи, за насърчаване на инвестициите в научни разработки и в създаването на иновативни продукти.

„Иновациите са хоризонтална дейност – обхващат редица сектори и ни обединяват. Чрез иновациите можем да направим промяна – днес и за бъдещите поколения. Иновационната екосистема в България, с нейната процъфтяваща стартъп култура, с акцент върху модела на „отворената иновация“, който обединява всички заинтересовани страни, доказва силата на сътрудничеството и адаптивността“, каза още тя и допълни, че България стратегически се позиционира като привлекателна дестинация за чуждестранни инвестиции чрез иновации.

„Министерството на иновациите и растежа създава регионални и стратегически партньорства. Сигурни сме, че това е правилният път. Чрез създаването на партньорства, обмяната на опит и идеи можем да покажем нашия потенциал, че имаме, визията за България, че можем да бъдем център на Балканите и Югоизточна Европа за иновации“, категорична е Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)