Българската армия е в постоянна бойна готовност

Българската армия е в постоянна бойна готовност

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

image0 (9K)

„Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната“, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов във връзка с обявената частична мобилизация в Русия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Както е известно, на 21 септември руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия.

Министър Стоянов изтъкна, че мобилизацията от руска страна носи риск за националната сигурност, но подчерта, че заплаха от пряко въвличане на България в конфликта засега няма.

Още по темата

21 сеп 2022 17:07

32

21 сеп 2022 11:20

279

21 сеп 2022 09:49

259

„Както знаете, армията освен да изпълнява всекидневната си дейност, е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където трябва да бъде“, заяви Стоянов.

По отношение на ситуацията на границата министърът на отбраната коментира още, че през последните дни няма засилване на натиска.

„Това се получава, не само благодарение на засиленото присъствие на Българската армия. Разбира се и Гранична полиция е там, с тях работим съвместно по границата. Трябва да отбележим и усиленото присъствие на турската жандармерия, която оказва помощ за намаляване на натиска по нашата граница. Благодарение на тяхното съдействие натискът в момента не е чак толкова голям“, допълни той, цитиран от пресцентъра на МО.

По-рано днес стана известно, че частично бедствено положение заради мигрантския натиск е обявено в общините Свиленград и Тополовград. Със заповед на областния управител на Хасково Минко Ангелов частичното бедствено положение е в от 12:00 часа по обяд до същия час на 29 септември.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 542 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!