Българската федерация по тенис отказа домакинството на турнира от сериите АТП 250 през ноември

Българската федерация по тенис съобщава, че поради обстоятелства извън нейния контрол отказва домакинството на турнира АТР 250 Sofia Open, планиран за периода 4-11 ноември, научи ЗАРАТА.

От БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация „Хамас“ срещу цивилното население в Израел и последвалите военни действия в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала „Арена София“ заради втория тур на кметските избори.

„В следствие на обявеното в Израел военно положение, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) се обърна към БФТ с предложение София да замести Тел Авив като организатор на турнира. За краткото време федерацията успя да осигури нужните разрешения, но въпреки усилията, намирането на адекватна зала за провеждането на събитие от световен мащаб се оказа невъзможно.

БФТ благодари на многобройните фигури от управлението на държавата, които се притекоха на помощ в организацията на домакинството. За съжаление датите на евентуалния балотаж в местните избори не позволиха „Арена София“ отново да се превърне в дом за хилядите фенове на тениса.

Фактът, че АТП се обърна към България като първи избор за домакин на този престижен турнир, е положителен знак за доверието и вярата във възможностите на БФТ. Решението на АТП е ясно послание, че в следващите години България отново ще получи право чрез Sofia Open да бъде част от календара на мъжкия професионален тур“, се казва в позицията на БФТ.


image0 (9K)