Българската финтех компания Payhawk набра 112 млн. долара финансиране

Българската финтех компания Payhawk набра 112 млн. долара финансиране

Христо Борисов, съосновател на Payhawk. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският финтех стартъп Payhawk е набрал 112 млн. долара в рамките на второто най-голямо набиране на капитал от Серия B в областта на платформите за управление на разходите в Централна и Източна Европа след това на UiPath, сочи информация в блога на фирмата.

Това оценява Payhawk на 570 млн. долара. Кръгът е воден от базирания в Сан Франциско инвеститор Greenoaks, който има богат опит с инвестициите във високотехнологични компании като Gorillas, Robinhood, Stripe, Checkout.com и Brex. Всички досегашни инвеститори, включително QED Investors, Earlybird Digital East и Eleven Ventures също са се включили.

Новината е обявена само седем месеца, след като Payhawk разкри, че е набрала 20 млн. долара финансиране от серия А. 

Още по темата

Payhawk има офиси в София, Лондон, Берлин и Барселона, а планът ѝ е да използва финансирането, за да ускори развитието на продуктовата си пътна карта с пускането на кредитна карта през първото тримесечие на 2022 г. Освен това ще заложи на евтини трансгранични трансфери като алтернатива на SWIFT плащанията.

Стартъпът в момента обслужва компании в 27 държави в Европа със своите карти и платформа за управление на разходите и планира да продължи глобалната си експанзия. Тя иска да отвори офиси в Съединените щати, Нидерландия, Франция, Австралия и Сингапур.

Освен това стартъпът иска да разшири екипите си за маркетинг и продажби на ключови пазари като Великобритания, Германия, Испания и Бенелюкс.

От набирането на капитал от серия А обемът на трансакциите, преминаващи през платформата на Payhawk, е нараснал с цели 663% и продължава да се увеличава, записвайки 45% ръст на месечна база през октомври.

Сред клиентите на българската компания се нарждат компании като A.T.U., Luxair, Flink, Viking Life и Wagestream.

източник https://www.investor.bg/…………

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!