Българско момиче може да влезе в националния отбор по художествена гимнастика на САЩ

11-годишна българка печели медал след медал по художествена гимнастика в САЩ. Малката грация е напът да влезе в американския национален отбор., съобщава NOVA.

Валентина Джамбазова е родена в Бургас. Само за две години тя има близо 15 златни отличия от турнири в Тексас и Калифорния и е напът да постигне най-голямата си цел – място в националната селекция на Америка.

Спортните постижения не са случайност в семейството на българските емигранти, поели по пътя на своята американска мечта. Валентина е единствено дете на известния поморийски боец Атанас Джамбазов. От няколко години семейството живее в Лас Вегас, щата Невада. Докато 38-годишният многократен шампион по самбо и професионален боец по ММА приключва със своята бойна кариера, то за талантливата му дъщеря предстои бляскаво спортно бъдеще.

„Спортът винаги е бил в нашето семейство. Дядо ми, баща ми, сега и Валя – няколко поколения, спортът си е неизменно с нас. Аз съм проходил в залата, всичко ми е свързано с нея, всички спомени. Спортът си върви успоредно с живота”, казва Атанас Джамбазов.

 

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon