Бългaрски eмигрaнт избухнa във Фейсбук: Гoспoжo Бъчварова! Aз съм български мигрaнт. Никoй нe мe e нaстaнявaл, изхрaнвaл, интeгрирaл зa смeткa нa държaвaтa

Госпожо, Бъчварова!
Аз съм български емигрант.

Преди 15 години влязох през ГПП на съответната държава с Паспорт в ръка. Освен него ми провериха и душата.

Никой не ме е настанявал, изхранвал, интегрирал за сметка на държавата или обществото! Никой за нищо не ми е плащал наготово освен, ако не е било свързано с работата ми! Не са ми давали земя, нито къща! Но пък знаете ли – видях мои сънародници с 2 висши образования да ги екстрадират с черен печат и без право да напускат България за 5 години! Само защото са ги хванали да работят на черно. И то не по тяхна вина. Работодателите искаха да спестят някой лев от държавата!

Говоря 5 езика, госпожо, и в страната, в която живея за мен нямаше проблем за интеграция. Избрах страна най-близко до моята като: култура, начин на живот и забележете Религия! Някак си не съм чула 3 милиона мои сънародници да са емигрирали в ОАЕ. Нито съм чула 3 млн. българи в странство да се държат непристойно и да срамят Отечеството си. Нито пък да са само мъже навън.

Сравнението Ви с нас: 3 млн. българи, пръснати по света и това което влиза в Европа е меко казано цинично! Нямате куража да признаете, че ние бягаме от Вас и без война! Имайте куража и достойнството обаче да не ни сравнявате госпожо! Нито да споменавате имената ни.

Източник: webnovinar

(Visited 13 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.