Ваксинацията в Гърция се ускорява, имунизираните са над 7 млн.

Ваксинацията в Гърция се ускорява, имунизираните са над 7 млн.

Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинацията в Гърция значително се е ускорила и вече обхваща над седем милиона души, съобщават гръцките медии. Правителството не обмисля въвеждането на нови мерки и няма да променя стратегията си по отношение на четвъртата вълна на пандемията, пише в. „Та неа“. Като положителен се оценява и фактът, че интересът към поставянето на трета доза от ваксината е голям.

Още по темата

16 ное 2021 11:57

43

Ограничителните мерки, насочени към неваксинирани лица, ще се запазят, като по Коледните празници те ще продължават да нямат достъп до затворени помещения, се посочва в публикация на в. „Етнос“. Вчера премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Атина не планира пълен локдаун за неваксинираните граждани по модела, който следва Австрия.

В последните четиринадесет дни броят на новозаразените в страната е достигнал 100 000, а загубилите битката с COVID-19 са 928, посочва в. „Прото тема“. Продължават да се търсят лекари, които да покрият недостига на квалифициран медицински персонал в болниците в страната, които са подложени на огромен натиск. Целта е това да стане до края на седмицата, отбелязва „Прото тема“.

Заради налагането на ограничителните мерки оборотът на заведенията е паднал с 40-50 процента, пише в. „Катимерини“. Вчера собствениците на ресторанти, заведения, кафенета и традиционните за страната таверни участваха в 24-часов протест. Масово заведенията в страната останаха затворени. Представители на бранша заявиха, че подкрепят здравните мерки, но искат държавата да им окаже финансова помощ, за да се справят в трудната ситуация с намалелите обороти.
/БТА/
 

Източник: https://www.dnes.bg/……………

(Visited 5 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!