Валентина Маджарова: Дела „на трупчета“ не е имало

Валентина Маджарова: Дела "на трупчета" не е имало
Валентина Маджарова: Дела "на трупчета" не е имало

Снимка БГНЕС

„За времето, в което бях административен ръководител на Специализираната прокуратура, категорично мога да заявя, че дела „на трупчета“ не е имало“. Това заяви пред БНТ бившият ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Маджарова каза, че разследването по делото „Барселонагейт“ е провеждано „максимално ритмично“, доколкото позволява законодателството.

Още по темата

18 май 2023 09:56

65

„По този казус 90% от разследването се провежда по способите на европейската заповед за разследване. Няма как да се иска да се спазват конкретни срокове от българския прокурор, наблюдаващ разследването, при условие, че действията по разследването се възлагат за извършване на чужда юрисдикция“, посочи тя.

Маджарова призна, че Специализираната прокуратура е длъжник на обществото по отношение на делата за т.нар. „корупция по високите етажи на властта“.

По много от делата разследването не е провеждано в оптималните срокове, от каквито обществото има нужда, уточни Маджарова. Според нея една от причините за това е изключително тромавият наказателен процес.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)