НАЙ-НОВИ:

ВАС не вижда пречка партията на Васил Божков да участва в изборите

Правото им на участие е обезпечено с регистрацията им с Решение номер 131-НС от 26 май 2021 г. на ЦИК 

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ против Решение номер 441 на Министерския съвет от 4 юни 2021 г. за предприемане на действия във връзка с наложените от Съединените американски щати санкции на български лица, съобщиха от ВАС, предаде БТА.

Прекратява се и производството по административно дело номер 6251 от 2021 г. по описа на Върховен административен съд. Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред петчленен състав на ВАС.

Върховните магистрати приемат, че оспореното решение на Министерския съвет само по себе си по никакъв начин не засяга възможността на политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ да участва в насрочените за 11 юли избори за народни представители. Правото им на участие е обезпечено с регистрацията им с Решение номер 131-НС от 26 май 2021 г. на ЦИК и с изтичане на преклузивните срокове за заличаване на регистрацията им преди тези избори. В хипотезите на чл. 137, ал. 1 от Изборния кодекс само съответната партия може да поиска заличаването на регистрацията ѝ за участие в изборите и то не по-късно от 32 дни преди изборния ден (който срок вече е изтекъл), а не служебно от ЦИК, пише в съобщението.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon