Вежди го било „малко яд на Валери“, че закъснял с извинението към майките

„Направихме понятието „протестър“ професия. След това направихме протестите форма на живот“, заяви председателят на парламентарната комисия по култура

„Четирима души безотговорно бойкотират управлението на държавата. Законът казва така – има избори, изборите определиха кой да управлява. Малко ме е яд на Валери! Излез – извини се, случва се да изтървеш някоя дума и на мен ми се случва, но веднага се извинявам“, емоционално коментира в ефира на Нова телевизия скулпторът политик Вежди Рашидов.

„В момента тече някакъв тип скандал и някакъв тип безотговорност. А всяко нещастие струва скъпо на българина. Ако има избори, това ще бъде скъпо нещо. Демокрацията са закони – правила, не слободия! Демокрацията – това са ясни правила!“ – разясни той пред аудиторията ситуацията в страната и всекидневните скандали, както и искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Шефът на парламентарната комисия по култура подчерта, че напускането на пленарна зала от страна на БСП не е реакция срещу ГЕРБ, а срещу държавността и народа.

„Дайте да говорим прямо, научихме се да говорим, без да казваме нищо. Валери Симеонов направи грешка, но не се извини навреме. Всеки може да изтърве дума. Мен ме дебнеше всеки ден кръга „Капитал“ да изтърва някоя дума! Те нищо добро не написаха!“, избухна Вежди Рашидов.

Рашидов обясни механизма на скандала и превръщането му във всекидневие така: „Основната храна на българина стана скандалът. Направихме понятието „протестър“ професия. След това направихме протестите форма на живот. След това скриваме всяка добра новина, за да стане всичко гледаемо. Пускаш сутрин телевизора – от 14 новини, и 14-те са отврат – кървища, катастрофи!“

Бившият министър на културата се спря и на ремонтите на столичната ул. „Граф Игнатиев“, атаките към изпълнителя от страна на „Спаси София“.

„Омърсихме една цяла фирма. Аз познавам шефа на Джи Пи груп. Тай е мой ученик. Способбно момче. Водим един примитивен живот. Едни соросоидни деца с един фотоапарат цял ден снимат и „спасяват София“. Нивата иска не молитва, а мотика. Да им направят един ленински съботник, да им дадат една лопата – нищо не са направили през живота си. Когато правихме Ларгото, работихме ден и нощ, дойде един Глишев, орева орталъка и всички го повтаряхте“, изясни Рашидов.

Той препоръча „Медената питка“ да се чете непрекъснато – „да знаят децата, че за да стане питка, трябва да се сее, да се жъне“. Според него нещата в страната няма да се оправят, докато всеки ден скандираме „Оставка!“ „И така – години наред“, заключи Вежди Рашидов.


image0 (9K)