Весела Димитрова е доволна от представянето на момичетата на Световната купа в София

Старши треньорът на ансамбъла на България Весела Димитрова е доволна от представянето на момичетата на Световната купа в София след дългата принудителна пауза.
Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха титлата в многобоя с огромна преднина пред конкурентките си.“ Всичко ни се стори като за първи път, доста дълго време почивахме, принудително естествено. Момичетата бяха много развълнувани и наистина това им беше като бойното кръщение наново. Усетих ги малко по-емоционални от обикновено, но ще влезем в ритъм само дай боже да сме живи и здрави“, каза Димитрова.
„Зарадвахме се на оценката вчера, аз знам, че могат още много. Значи може да е още по-голямо. Щом сме получили тази оценка значи съдиите са видели. Ние постоянно сме в процес на работа, променяме по-малко, но засега това ще бъдат нещата. Момичетата знаеха, че въпреки празната зала, хиляди хора ги гледаха по телевизията, абсолютно отговорно подходиха към състезанието, още повече че имаха дълга пауза. Много е тъжно, че нямаше публика в залата“, добави Димитрова.
Тя не разкри на кои състезания ще участват гимнастичките до европейското първенство във Варна в началото на юни предвид обстановката с пандемията от коронавирус.
(Visited 6 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!