Вечер вместо сутрин: 5 неща, които е по-здравословно да правим

Всеки има своите навици. Свикнали сме да правим нещата по определен начин всеки ден без да се замисляме дали времето, в което ги правим, е подходящо.

Сутрините, например, са време, в което повечето от нас взимат душ, полагат грижи за кожата и косата си или пък прилагат дезодорант, за да ухаят приятно. Оказва се, че тези и още навици, които имаме сутрин, е по-добре да извършваме вечер. Кои са те и защо?

Навици вечер, които помагат за отслабване

image0 (9K)

Взимане на душ

Може да сте свикнали да взимате душ сутрин, за да се освежите и събудите, но всъщност е по-добре да го правите вечер преди лягане. Това не само ще ви спести време сутрин, но ще отърси кожата и косата ви от полепналите полени през деня, които причиняват немалко алергии при много хора. Ще подобри и шансовете ви за бързо и непробудно заспиване, което е важно за редица процеси в организма.

Сресването на косата

Признайте, че не бихте се сетили да срешите косата си преди лягане. Винаги го правите сутрин, за да приведете прическата си в добър вид преди да излезете за работа. Повечето хора правят така, но е по-добре да решите косата вечер. Това прави косата по-малко податлива на начупване и накъсване, особено ако я сплетете в много рехава плитка преди лягане. Това предотвратява оплитането на кичурите и предпазва косъма от увреждания по време на съня, когато се мятате и заравяте глава във възглавницата.

Прилагане на дезодорант

Надали има човек, който да поставя дезодорант или антиперспирант вечер. Всички го правят сутрин преди да излязат. Всъщност, тези продукти, които са създадени да блокират изпотяването, се нуждаят от време, за да се свържат с потните жлези и да започнат да действат. Ако прилагате антиперспирант вечер след взимане на душ, той ще има достатъчно време да се активира и да действа по предназначение.

Поставяте разкрасяващи кремове на лицето си сутрин

Поведението на кожата ни и циркадните ритми, от които тя се влияе, имат отношение към деня и нощта. Изследванията показват, че през деня кожата ни е „заета“ с регулиране на телесната температура и „защита от нападения“, включително слънчеви лъчи и окисляване. През нощта кожата преминава в режим на преобразяване, като клетките се регенерират и „ремонтират“. Именно вечер е моментът, в който кожата се нуждае от най-много хранителни вещества, които имат максимално действие през нощта. Нанесете щедър слой лосион, есенция, серум или крем с подхранващи и хидратиращи свойства. Вечерта е най-подходящият момент за това.

Обезкосмяване

Най-добре е да бръснете или епилирате тялото си вечер вместо сутрин. Това помага на кожата да се възстанови след процедурата през нощта. Така ще избегнете раздразнения и зачервявания. На сутринта хидратирайте с подходящ продукт. Не го правете веднага след обезкосмяване, защото раздразнената и уязвима кожа може да влоши състоянието си. Тя има нужда от време след обезкосмяването. Дайте й го.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!