НАЙ-НОВИ:

Вече има ДНК материал, който да насочи разкриването на убиеца на журналистката от Русе

При случаят с изнасилената и убита журналистка от Русе има извлечен ДНК материал, което може да насочи и да покаже кой е извършителят на това тежко престъпление, каза адвокат Ташкена Колчева, юрист от Пазарджик.

[ad id=“225664″]

По думите ѝ, към момента се работи по много версии и не може да се правят предположения.

Тя обясни, че няма сексуални насилници, които случайно да са извършили такъв вид посегателства. „Това е заложено в психологията на извършителя. Корените са много дълбоки и в един определен момент изплуват на повърхността и той става насилник. Хубавото е, че когато такива хора получат ефективна присъда в затвора с тях работят психолози и социални работници“, уточни адвокат Колчева, цитирана от Фокус.

Тя коментира също, че в практиката си по много дела за изнасилване в съда тежест имат свидетелките показания на жертвата, както и съдебно-медицинските експертизи. „Мога да кажа, че 90% от изнасилванията, гледани в съдебна зала, са били инициирани с комерсиална цел“, каза Колчева.

Колчева поясни, че при съдебния процес срещу Иван Евстатиев, който беше обвинен за изнасилване на 16-годишно момиче от Стрелча, един невинен човек е бил осъден за нещо, което не е извършил, само защото съдът се е позовал на лъжливите показания на момичето.

За делото „Белнейски“, където двете сестри Христина и Росица бяха брутално убити и изнасилени, адвокатката изрази хипотеза, че осъденият за убийството им Лазар Колев не е действал сам, но остава единственият осъден по този случай. Тя допълни също, че през последните години не се наблюдават много съдебни дела от такъв характер.

[ad id=“263680″]

На 6 октомври в обрасла с растителност зона беше открито тялото на В.М., която е била административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване. 30-годишната жена е изнасилена и убита, като смъртта е причинена от удари в главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, иззет е автомобилът ѝ, разпитват се свидетели. До този момент няма задържан по случая. Към момента полицията работи по всички възможни версии. Униформените продължават да събират доказателства, извършват се различни експертизи. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon