Висш командир от Иран: Ракетният удар е начало на серия от атаки

Висш ирански командир заяви днес, че атаката с ракети срещу американски сили в Ирак не е целяла да бъдат убити американски войници. Целта била да бъдат нанесени щети на „военната машина“ на САЩ. Ракетните удари били началото на серия от атаки в региона, твърди иранският командир, цитиран от „Ройтерс“.

Амирали Хаджизадех, който командва военновъздушните сили на Корпуса на революционната гвардия, каза още, че ракетния удар в Ирак бил „съответстващо отмъщение“ заради убийството на иранския генерал Касем Солеймани от американците. Целта на атаката била и да бъдат прогонени силите на САЩ от региона.

Амирали Хаджизадех твърди, че Иран разполага със стотици ракети. Когато от Техеран извършвали атаката си в сряда, те използвали „кибератаки, за да извадят от строя навигационните системи на американските самолети и дронове“.

Постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи обави, че неговата страна няма да предприема нови военни действия, ако няма агресия от страна на САЩ.

Във Вашингтон обявиха, че при иранската ракетна атака срещу две американски бази в Ирак няма пострадали техни военни. Президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че са нанесени само минимални щети.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)