НАЙ-НОВИ:

Вицепремерът Каракачанов призова за възстановяване на диалога с президентството

„Без значение е от коя партия е излъчен държавният глава, институциите трябва да служат на държавата“, категоричен е вицепремиерът

Трябва да се възстанови диалогът с президентството! В това бе категоричен вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите промени в кабинета и указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов. Президентът Румен Радев все още не е подписал указа и настоява съгласователната процедура с правителството да се изпълни докрай.

Маринов е номиниран за вътрешен министър на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

[ad id=“225664″]

Според Каракачанов „прекалено много политика пречат на рутинната работа на администрацията“. Каракачанов определи номинацията на Маринов като най-добър вариант за министър.

„Аз лично смятам, че диалогът между институциите въобще не трябва да прекъсва. В края на краищата без значение кой кмет от коя партия е, кой министър от коя партия е, от чия партия е излъчен президентът – това са институции, които трябва да служат в държавата. Мисля, че в тази ситуация Младен Маринов е най-добрият възможен вариант – един човек с опит, кой друг министър можете да се сетите за последните 28 години, който е започнал от редови полицай и се е издигнал до комисар в полицията и е станал министър след това“, изтъкна Каракачанов, цитиран от БНР.

Вицепремиерът Каракачанов отговори на въпросите на медиите, докато бе на инспекция на българо-турската граница.

Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през последния месец, каза той.

[ad id=“263680″]

Вицепремиерът инспектира учение за охрана на Гранична полиция и специалните сили. Той уточни, че за 40 дни не са допуснати на българска територия 222-ма нелегални мигранти.

Нови 100 джипа ще бъдат предоставени за охрана на границата, каза министър Каракачанов. Те ще бъдат закупени със средствата получени от ЕС. На този етап не се налага военното присъствие по границата да се увеличи, смята министърът на отбраната.

Каракачанов обаче добави: „Но ние сме готови при необходимост, при масово появяване на големи маси емигранти. В този участък има 45-50 души от армията. Ние сме разработили планове за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, за да подпомогнем Гранична полиция“.

Различни групи мигранти правят опити да влязат в страната ни, каза още Красимир Каракачанов.

„Освен емигранти, които бягат от районите на военни действия в Близкия Изток, имаме големи групи от хора, които идват от много по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който смятат, че в Европа могат да намерят по-лесен начин на живот“, добави той.

[ad id=“236993″]

В района на Малко Търново министър Каракачанов наблюдава демонстрация на 68-а бригада „Специални сили“ в съвместна операция с Гранична полиция по предотвратяване на нелегално навлизане на мигранти у нас. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови