Владимир Каролев е в медикаментозна кома

Състоянието на финансиста Владимир Каролев остава тежко, той е в медикаментозна кома в „Пирогов“, съобщи БНТ.

Преди около седмица Каролев беше открит в Пирин с тежки травми и в безпомощно състояние след височинно каране на сноуборд и мащабна спасителна операция.

Подобрение в състоянието на Владимир Каролев може да има най-рано след 10 дни, обяви пред Нова телевизия директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Владимир Каролев все още продължава да е в тежко състояние, на апаратна вентилация, с опасност за живота, за съжаление. Прекалено много неща са се струпали на куп. Освен тежката черепно-мозъчна травма, имаше и допълнителни травми, свързани с гърдите, коремно органи, тъпи травми на цялото тяло, от дългото престояване на студ – също с леки измръзвания, съчетано. Така че прави всичко необходими за него, което трябва. Силно се надявам и Господ да помага, и ние правим каквото трябва„, посочи проф. Балтов.

По думите му трябва време за подобрение на състоянието му.

Всичко се работи в комплекс. Правят се всяка седмица такива, като консилиуми, на които се събират всичките специалисти от различните специалности и се прави план за лечение през следващите дни. Разбира се, той се видоизменя, но като цяло това, което сме предвидили като план, върви. Силно се надявам, че макар и не толкова скоро, защото всеки си мисли, че от такава травма би трябвало, но за съжаление, моята прогноза е, че ако има подобрение, то ще настане не по-рано от след още 10 дни“, заяви директорът на УМБАЛСМ „Пирогов„.

източник www.dunavmost.com

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!