Властите в Румъния с важно решение за много пътници, които пристигат от България

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани, пристигащи от България с лично превозно средство, са освободени от изискването за представяне на отрицателен PCR тест.

Това информира Министерството на външните работи на Румъния във връзка с новите ограничителни мерки, които са в сила от 6 март.

image0 (9K)

Те предвиждат, че транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. „жълта зона“, които пътуват с обществен транспорт, независимо по суша или по въздух, трябва да представят отрицателен PCR тест. Той трябва да е направен до 72 часа преди качване в превозното средство.

Изключения от това изискване се правят за деца на възраст до 3 години включително, както и за граждани, които са си направили ваксина срещу SARS-CoV-2. Те обаче трябва да са получили и втората доза от ваксината. Освен това трябва да са минали най-малко 10 дни между поставянето на втората доза и датата на влизане в Румъния. Изисква се и съответната медицинска документация, която да потвърди датата на имунизация.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!