ВМРО: Детска градина „Загоре“ в Стара Загора да бъде газифицирана

Детска градина „Загоре“ в Стара Загора да бъде газифицирана, настоява групата общински съветници от ВМРО в Стара Загора.

Антон Андонов и Никола Чакалов са внесли предложението си до Общинския съвет в Стара Загора, което се очаква да влезе в дневния ред на редовното заседание през февруари.
„Тогава ще бъде гласуван годишният бюджет и нашето предложение е в него да бъде включено финансирането на нова
отоплителна инсталация и газификация на детска градина № 11 в Стара Загора“, уточни Никола Чакалов. „Очакваме да бъде подкрепено, тъй като за нас като български патриоти не е без значение в какви условия се отглеждат новите поколения българчета“, допълни съветникът.
Детска градина „Загоре“ е единствената в Стара Загора, която още не е газифицирана. Построена е през 1961 г. Първоначално отоплението на детското заведение се е осъществявало по външни топлопроводи, които захранват отоплителна инсталация в сградата. Така изградената инсталация обаче не функционира повече от 20 години и към настоящия момент отоплението се извършва от стационарни климатици, което не осигурява комфортна топлина във всички помещения. Коридорите и сервизните помещения са неотоплени.
През годините се наблюдава повишен интерес към детска градина № 11 „Загоре”, поради което от началото на учебната 2020/2021 г. се разкрива и нова група. В момента в нея се отглеждат 125 деца в 5 групи.
„Тези български деца и персоналът, който се грижи за тях, заслужават по-добри условия“, посочи Никола Чакалов.
Това е поредната инициатива на ВМРО свързана с квартал АПК, в който се намира общинското детско заведение. На 1 септември 2020 г. по предложение на двамата съветници в сградата на същата детска градина бе разкрит клон на Детска млечна кухня.

В квартала живеят много млади семейства с малки деца, а най-близкият клон на кухнята за тях беше в квартал „Кольо Ганчев“. Жителите на АПК са благодарни за придобивката, а следващият проект на ВМРО, свързан с квартала, ще бъде изграждането на детска площадка в него.

image0 (9K)
(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!