НАЙ-НОВИ:

Воят на калинките продължава: Уволненият главен секретар на МВР с извънреден брифинг

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов дава брифинг по повод освобождаването му от длъжност

„Защо никой не ми поиска оставката? Разследвайте ме, съдете ме, ако съм виновен. Никой не ми е искал оставката, от това ме боли. Не съм се хванал за този стол като удавник за сламка. Никой не ми каза, не ме извика. Решили са, добре. Мисля, че съм интелигентен човек, щях да разбера.“

Това заяви пред журналисти вече бившият главен секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов. Той определи решението като политическо.

По думите му първоначално е получил отказ да разбере какви са мотивите за неговото освобождаване. Ивайло Иванов бе освободен заради допуснатото полицейско насилие на протестите на 2 септември.

-->

МВР и българските полицаи не пазят дадена партия или политическо движение, а пазят институции. За мен тогава бяха едни перфектно организирани операции. Аз поех цялата отговорност“, заяви той и допълни – тръгва си от МВР с високо вдигната глава.

Във връзка със записите на побой над граждани зад колоните на Министерския съвет Иванов заяви, че има извършена дисциплинарна проверка и наказани служители, но не пожела да даде повече подробности.

По думите му няма ръководител, който да каже на своите подчинени „бийте“. Самият той като редови служител на МВР не е получавал подобни указания.

Във Франция потрошиха Париж, бе… Какво стана в САЩ? Какво стана онзи ден в Белгия? Не трябваше никой полицай да остане жив. Защо никой не ги пита какво им е на тях? Да, лесно е – те са черните овце, еничарите… Каква трябва да ни е реакцията като ни мерят с яйца и бомби?“, посочи още Иванов.

„Какво да кажа на колегите, когато ме питат какво чакам?“, попита още бившият главен секретар.

Той отрече да се чадъросва купуването на изборите и допълни, че няма как да знае какво се случва в цялата институция, в която има десетки хиляди служители.

-->

Ивайло Иванов заяви, че няма как да се върне в Министерството на вътрешните работи.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови