НАЙ-НОВИ:

Времето на 20 октомври: Започва захлаждане, но максималните температури ще са сравнително високи

Топлите есенни дни са към края си, предстои сериозна промяна на времето. Есента ще донесе облаци, валежи и понижение на температурите в следващите дни. Това показват средносрочните модели за времето.

Още днес времето над по-голямата част от страната ще бъде облачно, на места се очакват превалявания от дъжд. Максималните температури обаче ще останат сравнително високи – до 16-21 градуса.

Облачно ще остане и в неделя, понеделник и вторник. Валежи от дъжд вече ще има на повече места в страната. Очакванията за преваляванията са по различно време и с различна интензивност. Ще се усети и понижението на максималните дневни температури.

[ad id=“225664″]

След сряда валежите ще спрат и до края на следващата седмица се очаква времето да остане сухо и без превалявания. В сряда и четвъртък обаче ще бъде и ветровито. Във високите полета на Западна България дневните температури ще достигат 10-13 градуса, по-топло ще бъде в низините на Южна България – до 15-16 градуса.

Следващата седмица във високите части на планините – над 2000 м, се очаква да падне и първия сняг. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови