Времето остава облачно в четвъртък, на места ще има валежи

Времето остава облачно в четвъртък, на места ще има валежи

През нощта ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°.

В четвъртък ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд.

През нощта срещу петък валежите ще обхванат почти цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на отделни места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в източните райони малко по-високи, в София – около 1-2°.

По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби валежи предимно от дъжд и са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 7°- 8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, значителни след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин – южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни ще се задържи облачно, с валежи. В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна – сняг, по поречието на Дунав – дъжд и сняг. Остават и условията за поледици.

Значителни по количество ще са валежите в централната част от страната. В Югозападна България само на отделни места ще превали слаб сняг. В източните райони вятърът ще е умерен от североизток, в западните – предимно слаб от северозапад. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а максималните  – от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието.

В събота температурите ще се понижат още, в западната част от страната с градус-два, в източната – с четири-пет градуса. Валежи ще има в Северна България и планините, ще са предимно от сняг, в североизточните райони – от дъжд и сняг.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)