Второ основно училище подреди фотоизложба със своите „златни“ учители и ученици по повод 60 години от основаването си

В навечерието на патронния празник-  17 ноември, Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” подреди юбилейна фотодокументалнa изложба  под наслов “Училището днес – с духа на Славейков”.
[ad id=“255238″]
Тя беше открита в кестеновата алея на парк „Пети октомври” от директора на училището Милена Желязкова и началникът на отдел „Образование” в Община Стара Загора Пенка Чавдарова в присъствието на гости, учители и ученици.
Изложбата е част от инициативите, посветени на 60-годишнината от Второ основно училище и 190 години от рождението на патрона му, които се отбелязват през тази година.
“Изложбата чрез езика на фотосите разказва за  нашето ежедневие, за емоциите и вълненията на учители и ученици, които създават днешната история на едно от най-емблематичните образователни огнища на Стара Загора.
[ad id=“226585″]
Благодарение на усилията и вдъхновението на учителският колектив Второ основно е водещо в областта и страната – на 46 място в България и на второ в област Стара Загора от 1778 училища.  От дълги години училището е учебна база за провеждане ва практика и Държавни изпити на студентите от Педагогически факултет при Тракийския университет”, каза при откриването директорът Милена Желязкова. И продължи: “Искам да благодаря на всички, които творят и създават днешния ден на Второ основно училище, както и на УС, на Училищното настоятелство и Обществения съвет за подкрепата. Нека да работим с вдъхновение и отдаваме сили за просперитета на Второ основно училище, да продължим възрожденските традиции на нашите предци и бъдем достойни наследници на патрона ни Петко Рачов Славейков”.
На изложбата могат да се видят фотографиите на ръководителите на училището през годините, учителския колектив, както и „златните” ученици, донесли слава не само на Второ, но и на Стара Загора. Показани са снимки от изяви на детските формации, които се занимават с театрално и песенно изкуство. Има снимки на малките художници от специализираните паралелки, представен е училищният вестник „Искрици“, както и спортните постижения на възпитаниците на старозагорското училище. В изложбата са представени и благотворителни изяви на Второ основно училище, множество инициативи и срещи, организирани през 2017 г. по повод годишнините.
Пенка Чавдарова поздрави ръководството,учителите и учениците с настъпващия празник и отбеляза, че тяхната инициативи е вдъхновяваща.
Поздрави и благопожелания към учители и ученици отправиха омбудсманът Надежда Чакърова и председателката на Училищното настоятелство Румяна Бончева.
(Visited 27 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)