Въвеждат вечерен час и в Мъглиж

Въвеждат вечерен час и в Мъглиж. Наложена е пълна забрана за движение на хора по улиците между 19 часа вечерта и 4 часа сутринта, съобщи Нова телевизия

„Този вечерен час важи за всички жители на общината, без оглед на възраст на етническа принадлежност“, заяви д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на Община Мъглиж.

Припомняме, че от 16 часа вчера вечерен час е въведен в старозагорския квартал „Лозенец. 

На неспазващите разпоредбите се налага глоба от 20 лв. При повторно нарушение – 100 лв. Магазини, дрогерии и аптеки работят до 18:30 часа, а в общината, която има 15 села очакват хиляди да се приберат от чужбина.

„Само в Ягода и Юлиево се очакава да се върнат между 2 000 и 2 500 наши сънародници, които в момента работят в различни западноевропейски и изобщо в европейски страни и тъй като вече няма колизионни и неколизионни дестинации всеки един от тях представлява потенциален риск“, пояснява още Гавазов.

„Лошото е, че ние губим между 48 и 96 часа, за да можем да набележим тези хора, които са се върнали, защото липсва на практика пряка връзка между граничните пропусквателни пунктове и органите на МВР и РЗИ“, отбелязва зам.-кметът.

Към момента има карантинирани на територията на общината около 80 човека, а от РЗИ стара Загора сме получили информация само за 2-ма човека“, заяви Душо Гавазов.


image0 (9K)