Във ФБР били наясно, че убиецът от Флорида искал да бъде „професионален училищен убиец”

Съучениците на 19-годишния Никълъс Крус, който уби 17 души и рани много други при масова стрелба в училище във Флорида, го описват като кротък, но странен младеж

[ad id=“225664″]

Стрелецът от Флорида искал да бъде „професионален училищен убиец” – това публикувал той онлайн още през септември, твърдят американски медии. Свидетели уведомили ФБР, но от агенцията не обърнали внимание на сигнала.

[ad id=“236993″]

Съучениците на 19-годишния Никълъс Крус, който уби 17 души и рани много други при масова стрелба в училище във Флорида, го описват като кротък, но странен младеж, предава бТВ. Според информаациите Крус бил осиновен, но скоро губи и двамата си родителите. Обикновено бил кротък и срамежлив, но когато се ядосвал ставал агресивен.

[ad id=“236999″]

Момчето извършило масовата стрелба с автоматично оръжие AR15 – същият модел, с който бяха извършени неотдавна масовите убийства в Лас Вегас, църквата в Тексас и нощния клуб в Орландо. Карабината е закупена съвсем законно от 19-годишното момче от местен магазин за оръжие.

[ad id=“237001″]

След като стреля в коридорите на училището, в паниката сред бягащите стрелецът успява да се изплъзне на полицията, но час по-късно е заловен.

По-късно полицията установява, че момчето е изключен дисциплинарно от училището. През нощта пък полицията обискира дома му. Органите на реда прегледали социалните му мрежи и уебсайтовете, които е посещавал, където повечето снимки били свързани с насилие и огнестрелни оръжия. Има и заплахи за убийство.

Последният случай във Флорида се подрежда в черната статистика на най-масовите стрелби Щатите.

[ad id=“238430″]

Преди 11 години стрелец избива 32 студенти в Политехническия университет във Вирджиния, след което се самоубива.

През 2012 г. младеж убива майка си, а след това и 20 ученици и шестима учители в начално училище в Нютаун, Кънектикът. Отново се самоубива.

На 2 декември 2015 г. мъж и жена съпрузи от пакистански произход нахлуват в социален център в Сан Бернардино и убиват 14 свои колеги. По-късно са ликвидирани от полицията.

[ad id=“263680″]

Преди две години, отново във Флорида, имигрант от Афганистан стреля с автомат в гейклуб в Орландо. На място загиват 53 души, а ранените са десетки.

На 1 октомври 2017 г. е най-кървавото нападение в историята на Америка – 64-годишният Стивън Падък стреля от хотелска стая по публиката на рок концерт. Загиват 58 души, а нападателят се самоубива.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)