НАЙ-НОВИ:

В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?

В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?

Снимка: архив, БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че ски сезонът в Австрия ще е безопасен от гледна точка на епидемията от ковид, предаде ДПА.

Ако положението с коронавируса се влоши, само ваксинираните гости ще имат достъп до заведенията, посещавани от скиорите, т.нар. апрески барове, каза Курц в интервю за медийната група Функе.

В Австрия над 70 процента от населението над 12-годишна възраст са ваксинирани, както и повечето туристи, отбеляза канцлерът. Така че от тази гледна точка нищо не пречи сезонът в австрийските зимни курорти да е безопасен, заяви той.

Миналата година в началото на пандемията популярният австрийски ски курорт Ишгъл, известен и с партитата си, стана огнище на коронавирусната инфекция, която оттам плъзна из Европа.

Вчера в Австрия започна процес, в който близки на починали от ковид, заразили се в Ишгъл, искат обезщетения от австрийските власти, които според тях не са взели мерки, за да предпазят здравето на хората там. Държавата не приема тези обвинения и казва, че властите са действали правилно, имайки предвид какво тогава се е знаело за инфекцията.
/БТА/


 

Източник: https://www.dnes.bg/…………… ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon