В Германия всички провинции обявиха планове за задължително носене на маски

Всички провинции в Германия обявиха планове за задължително носене на маски като част от борбата с коронавируса, информира Би Би Си. Бремен е последната провинция в страната, която подкрепи мярката.

Местният парламент ще потвърди решението в петък. Маските ще бъдат задължителни в обществения транспорт в цялата страна. Почти всички провинции също задължават част от лицето да е покрито в магазините. Германският канцлер Ангела Меркел силно препоръча да се носят маски през миналата седмица, когато обяви мерки за разхлабване на ограничителните мерки.

Различните държави налагат различни насоки за използването на маски. Австрия задължи носенето на маски в магазините от началото на този месец.

От понеделник в повечето германски провинции влизат нови правила щом бъдат прокарани от местните парламенти. Но провинциите имат различни мерки къде са задължителни маските. Всички 16 провинции задължават носенето на маски в обществения транспорт. Но в Берлин няма да бъде задължително носенето на маска в магазина. В северната провинция Мекленбург – Предна Померания ще се налага глоба от 25 евро, ако не се носи маска в обществения транспорт. Другите провинции все още не са решили дали да се налагат глоби.

Според последните данни на Институт „Роберт Кох“, цитирани от „Ройтерс“, в Германия заразените с коронавирус се увеличиха с 2237 до 145 694. За втори пореден ден има увеличение на новите случаи. Починалите нараснаха с 281 до 4879.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 2,5 млн. случая и над 178 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 696 000.

Blitz.bg

(Visited 11 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)