НАЙ-НОВИ:

В МВР си затваряли очите за купен вот

Отпуски самообезглавили службите за сигурност, твърди министър Бойко Рашков

Имам информация, че в някои поделения МВР умишлено са си затваряли очите за купуване на гласове. Става въпрос за район недалеч от София„, обяви в тв интервю служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков.

Той защити рокадите във вътрешното министерство и подчерта, че отстраняването на длъжностни лица ще е заради несправяне с работата и за нарушения, които са допуснати и не им е обърнато внимание. Рашков посочи, че в някои регионални дирекции на МВР все още се съхраняват машини за гласуване и трябва да се провери дали техниката може отново да се използва и може ли да бъде манипулирана. Говорителят на служебното правителство Антон Кутев не изключи областните управители и ръководителите на областните дирекции на МВР да бъдат сменени, тъй като са „онзи механизъм, който контролира изборите на място„. Няма как да се купуват гласове, ако няма разпънат чадър от ОДМВР, смята Кутев, предава вестник Дума.

Имам данни за осигуряване на възможност за преминаване на границата от мигранти. Имам информация, че високопоставени служители са ползвали служебна кола и са катастрофирали със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител„, изброи Рашков още нарушения в МВР. Служебният министър беше категоричен, че срещу длъжностни лица, които са влезли в престъпни връзки, ръководството на МВР ще бъде безкомпромисно.

-->

Ръководителите на службите за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември веднага след встъпването в длъжност на служебния кабинет, обяви Рашков. Излезлите в отпуск били „прекалено много на брой“. „Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет? Службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до септември. Пита се кой им е позволил да получат този отпуск? Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър-председателя, не този, предишният. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили„, коментира Рашков.

Преди дни се появи информация, че шефовете на ДАНС, ДАТО и НСО са в неплатен отпуск. Служебният вицепремиер не посочи кои са в почивка, но НСО съобщи, че ръководството на службата изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав. Шефът на НСО ген. Емил Тонев е бил в принудителен триседмичен отпуск през март поради заболяване от КОВИД-19. В неплатен отпуск от началото на май е шефът на ДАНС Димитър Георгиев.

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски защити отстранения в петък главен секретар на МВР Ивайло Иванов. В социалните мрежи той обвини новата власт, че не е доказала системно неизпълнение на задълженията от Иванов. Това „закононарушение“ щяло да бъде коригирано от съда, а хората, „назначени „служебно“ на изборни постове“, можели да увредят авторитета на МВР. Един от мотивите за отстраняването на Иванов бе нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и допуснати грешки от организационен и тактически порядък по време на протестите миналото лято.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови