В МЗ отново чуха, че Стара Загора е против продажбата на емблематичната сграда на бившето АГ

Тази позиция днес са декларирали кметът на Стара Загора, председателят на ОбС и старозагорски депутат. Зам.-министър д-р Грибнев дал надежда

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева и старозагорският народен представител Искра Михайлова са провели днес среща в Министерството на здравеопазването (МЗ) със зам.-министър д-р Петър Грибнев. Темата е била собствеността на сградата на бившия АГ комплекс в града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Тримата старозагорски представители са изразили категорична позиция, че сградата не бива да се продава, а да се даде възможност на Общината да реализира своите планове, които са в интерес на здравеопазването в Стара Загора.

В края на разговора д-р Грибнев е поел ангажимент на предстоящото Общо събрание на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, насрочено на 17 юни, представителят на държавата (която е мажоритарен акционер в УМБАЛ „Киркович“ с близо 90% от акциите) да гласува „против“ продажбата на емблематичната сграда в центъра на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Припомняме, че по време на последната сесия на 26 май т.г. Общинският съвет с почти пълно единодушие прие предложението представителят на Община Стара Загора на Общото събрание на акционерите на УМБАЛ „Киркович“ да гласува ПРОТИВ продажбата на сградата на бившия АГ комплекс. С решението си старейшините препотвърдиха намерението на местната власт да придобие емблематичната сграда, която през лятото на 2019 г. бе изцяло освободена след пребазиране на родилното отделение и неонатологията. Сагата Община Стара Загора да придобие емблематичната сграда чрез замяна на дълг и общински имоти датира от над пет години. Идеята на кмета Живко Тодоров е след ремонт там да се пребазира общинската доболнична помощ за удобство на гражданите. През годините бяха направени десетки срещи с МЗ, получени бяха много обещания. Дано това е последното.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)