В НС продължава гласуването на актуализацията на бюджета

В НС продължава гласуването на актуализацията на бюджета

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

image0 (9K)

Заседанието бе прекратено на 29 юни вечерта, заради закрито изслушване на премиера Кирил Петков и шефовете на служби зарад изгонването на 70 руски дипломати. Очаква се в четвъртък депутатите да продължат точка по точка. Дотук бяха гласувани данъчните промени, предава БГНЕС.

С нулева ставка ДДС от 1 юли (евентуално), ще е не само хлябът, но и брашното. Водещата бюджетна комисия вече одобри 0% ДДС за хляба и намалена ставка от 9% за парното и природния газ от 1 юли като антикризисни мерки. Изненадващо в пленарна зала се промуши и нулева ставка за брашното, въпреки че бе отхвърлена преди ден от бюджетната комисия.

Още по темата

29 юни 2022 21:49

36

29 юни 2022 16:06

2

Отхвърлено бе предложението за намален ДДС за плодове, зеленчуци и живи животни. Не бе прието и искането на ГЕРБ и след 1 юли да продължи облагането с 9% на доставките на бира и вино в заведенията, въведено заради пандемията през 2020 г.

Депутатите окончателно гласуваха да отпадне временно акциза за моторни горива – втечнен нефтен газ LPG и природен газ, както и за произведената топлинна и електрическа енергия. Мярката ще действа до 2025 г., уточнява „Сега“.

След три неуспешни опита при предишни гласувания на бюджети адвокатите най-после намериха подкрепа в парламента за съществено намаляване на облагането им. Вносителите от ИТН успяха да прокарат драстично завишение на нормативно признатите разходи за адвокатските услуги от 25 на 40%.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 16 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!