В Петрич ври! Близките на блъснатите младежи искат възмездие

Обстановката в Петрич не се успокоява, след като млад шофьор, с книжка само от 2 месеца, помете на тротоар тийнейджъри, като двама от тях са в много тежко състояние.

Районна прокуратура-Петрич привлече като обвиняем 18-годишния Георги Попстоянов за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие, при което тежко пострадаха двама младежи – на седемнадесет и петнадесет години, настанени в МБАЛ-Югозападна.

[ad id=“225664″]

Инцидентът стана около полунощ на 16 август на ул. „Цар Борис III“ в Петрич. 18-годишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци. Тийнейджърите се прибирали от събор и чакали под навеса заради дъждовното време, когато ги връхлетял лекият автомобил.

Обвиняемият Георги е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

[ad id=“263680″]

Днес близки на блъснатите от Георги младежи блокираха главна улица в града. Протестът им е срещу безразсъдното шофиране. Стигна се и до напрежение. Част от протестиращите отидоха в общината, където чакат да ги приемат. Те искат да затварят и други пътища в града, обмислят да правят и шествие до дома на шофьора, пише struma.bg.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)