Генерал Мутафчийски: „Няма да коментирам думите на доцент Мангъров – това е гавра с паметта на всички починали хора“.

Генерал Мутафчийски отговори изключително емоционално на въпрос на репортер от телевизията на Слави Трифонов, който бе във връзка с изказването на доц. Мангъров, че всъщност няма нито един починал директно от коронавирус.

Ето какво каза шефът на Националния оперативен щаб преди минути:

„Изказвам искрените си съболезнования към близките на всички починали от коронавирус. Болшинството от тях наистина имат придружаващи заболявания. У нас хората с такива заболявания са над 800 000. Никой не знае съдбата си. Може и при излизане да ми се случи нещо и без коронавирус.

Медицината помага на хората. Коронавирусната инфекция индуцира смъртта на хората, която можеше да не настъпи в близките 10 години, или повече. Тези болни можеха да останат живи с години. Те боледуват тежко. Който не вярва, да заповяда като доброволец във ВМА три дни – само да наблюдава, без да върши никаква работа.

Болните боледуват продължително и тежко и със своите хронични заболявания не могат да преодолеят всичко, което им се струпва заради коронавируса. Няма да коментирам думите на доцент Мангъров – това е гавра с паметта на всички починали хора“.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!