Ген. Атанасов: Нямам нито една забележка към президента Радев

„За последната година нямам нито една забележка към Румен Радев за отношението му към изпълнителната власт. Ние имаме едно и също отношение към Бойко Борисов. Датата 4 април е в законовия ред, не коментираме, ние сме готови за избори, бяхме готови и миналата година.“ Това заяви Атанас Атанасов от „Демократична България“ в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Лидерът на ДСБ коментира, че гласуването по пощата и видеонаблюдението в секциите са поставени на масата от „Демократична България“.

По думите му основната причина управляващите да останат на власт е желанието те да организират изборите.

image0 (9K)

„7% е подкрепата за Народното събрание, което се кара на президента Радев“, коментира Атанасов.

Той обвини управляващите, че строените магистрали у нас са с най-лошото качество в Европа. Критикува и разходите във водния сектор.

Ние се борим президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на кабинет на нас, заяви още заяви лидерът на ДСБ. Третият мандат, се дава по избор на президента, след като първата и втората политическа сила не успеят да съставят правителство, обясни Атанасов.

Той допълни, че с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов е възможна следизборна коалиция. ДБ няма да има 121 депутати в следващия парламент, така че търсим форма на сътрудничество и подкрепа. Всички, с които имаме обща цел – отстраняване на сегашното управление, не става дума за коалиции, а за подкрепа, обясни ген. Атанасов. От думите му стана ясно, че ДБ иска БСП да подкрепи правителство с мандат на десните.

Българската здравна система е кекава, иначе нямаше да сме на първо място по смъртност, смята лидерът на ДСБ. Според него разхлабване на мерките сега ще доведе до пик на заразените точно по изборите и съответно до ниска избирателна активност. Ген. Атанасов призова гражданите да „сложат по една маска и ръкавици и да отидат да гласуват, защото това е единственият начин да се постигне промяна“.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!