Ген. Мутафчийски със затрогващ поздрав към колегите си

„На здравните работници: БЛАГОДАРЯ! На 7-ми април отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник“, това написа във фейсбук генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

„Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година – година на тежки изпитания, изпълнена с много лишения, но и с много поуки“, каза още шефът на Военномедицинска академия (ВМА).

„Затова казвам огромно „Благодаря!“! Благодаря за Вашата титанична работа. Благодаря за издръжливостта и лоялността към професията. Благодаря за всеотдайността, духовната щедрост, за смелото и безкористно изпълнение на професионалния дълг.

image0 (9K)

Да спасяваш животи означава да бъдеш предопределен от съдбата. Желая ви да сте здрави, все така задружни и да дарявате надежда.

Борейки се с COVID-19, всички вие демонстрирахте истински чудеса на професионализма. За съжаление, коварната болест не пощади част от нашите колеги –  над 120 лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки загубиха живота си, спасявайки други. Дълбок поклон!“,

(Visited 7 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon