Ген. Станчев: Убиецът на Алексей Петров може да е българин

Ген. Станчев: Убиецът на Алексей Петров може да е българин

Снимка: БГНЕС

„Не мога да кажа, че съм бил политическо назначение, видно е от това, че изкарах само 10 месеца като началник на службата за охрана. Разочарован съм, че човекът, който оглавява службата, би трябвало да е познат на своите служители, те да са го виждали как работи в реална обстановка. Той не е такъв човек“, каза бившият началник на НСО ген. Красимир Станчев пред bTV. По думите му назначенията в службите са донякъде политически.

„Службите се нуждаят от съответната реформа, не означава само да се сменят началници, а да се реформират по по-работещ начин. Изключително много ръководен състав се е съсредоточил във всяка една служба и стремежът на по-малките хора е да пораснат и да стигнат до по-висок етаж от своето развитие. Ръководният състав би трябвало да се свие“, коментира ген. Станчев.

Според него винаги има влияния в тези структури.

„Не съществува този баланс. Видяхте как произтече смяната на главния секретар на МВР. Стигна се до пререкания в общественото пространство“, допълни той. По думите му е възможно убиецът на Алексей Петров да е българин, обучавал се и работил в чужбина.

https://www.dnes.bg/

(Visited 14 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)