Георги Ганев: Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват

Георги Ганев: Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват

Снимка: БГНЕС

„Позицията на нашата политическа сила е следната: ние имаме няколко приоритета и сме готови да разговаряме с всеки по тях.”. Това коментира Георги Ганев от „Демократична България”, в ефира на Нова Нюз.

„Тавани на цените не са добри политики. Основните мерки срещу инфлацията вече са взети. Паричната политика не е в София, тя е във Франкфурт и във Вашингтон.

Още по темата

25 авг 2022 23:50

38

16 юли 2022 19:50

19

Съответно централните банки на еврозоната и САЩ вече започнаха  да вдигат лихвата, което е единствената възможна политика против инфлацията. Няма други. Другите са невъзможни”, каза Ганев.

Според него политиката е неудобно място.

„Не можеш да работиш само с хора, които ти харесват и с които идеологически се родееш. Към момента няма данни, които да показват България да навлиза в криза. Инфлацията не означава непременно, че икономиката е в криза. Няма индикации за реална икономическа криза. Говоря за спад в производството и увеличение на безработицата. Инфлацията, разбира се, продължава да е висока. Битовите потребители на ел. енергия не са видели почти никакво увеличение на цената на тока. Смятам, че регулатор не трябва да има, трябва да има свободни цени”.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)