НАЙ-НОВИ:

ГЕРБ показа „офиса“ на малоимотното лице, купило фирма от Румен Спецов

Данаил Николов, на когото шефът на НАП е продал фирмата си, има шест присъди за кражба, заяви Тома Биков

Офисът“ на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, се намира в изоставена кирпичена къща в драгоманското село Ялботина.

Видео от мястото публикува на страницата си във Фейсбук ПП ГЕРБ, а проверката е направена от Тома Биков и Александър Иванов.

Изоставената къща е потънала сред храсталаци и бурени, показват кадрите.

Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере, пише Тома Биков в публикацията си.

Г-н Данаил Николов е „убедил“ Румен Спецов да му продаде фирмата си за „крупната сума“ от 500 лева. Това вероятно е някаква „харвардска иновация“ – да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?, пише още Биков.

Обвиненията към шефа на НАП са, че през 2016 г. е продал фирмата си „Гранекс Трейдър“ на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която установява огромни задължения към фиска.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon