ГЕРБ показа „офиса“ на малоимотното лице, купило фирма от Румен Спецов

Данаил Николов, на когото шефът на НАП е продал фирмата си, има шест присъди за кражба, заяви Тома Биков

Офисът“ на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на шефа на НАП Румен Спецов, се намира в изоставена кирпичена къща в драгоманското село Ялботина.

Видео от мястото публикува на страницата си във Фейсбук ПП ГЕРБ, а проверката е направена от Тома Биков и Александър Иванов.

Изоставената къща е потънала сред храсталаци и бурени, показват кадрите.

Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере, пише Тома Биков в публикацията си.

Г-н Данаил Николов е „убедил“ Румен Спецов да му продаде фирмата си за „крупната сума“ от 500 лева. Това вероятно е някаква „харвардска иновация“ – да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева? Какво казва министърът на финансите Асен Василев за тази схема, която има профила на ДДС измама? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата във връзка с Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад гърба на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е извършвал ДДС измама?, пише още Биков.

Обвиненията към шефа на НАП са, че през 2016 г. е продал фирмата си „Гранекс Трейдър“ на малоимотно лице, докато срещу нея тече данъчна ревизия, която установява огромни задължения към фиска.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)