ГЕРБ: Управляващите да скъсат коалиционното си споразумение

ГЕРБ: Управляващите да скъсат коалиционното си споразумение

Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обвини мнозинството, че няма ясни позиции по важни въпроси.

Причината за това стана отказът на БСП да подкрепи точката от декларацията на НС за военната инвазия на Руската федерация в Украйна, в която се посочва, че България подкрепя съюзниците от ЕС и НАТО при обсъждането на пакет от мерки, включително санкции, за деескалация на конфликта.

„Днес се видя за пореден път колко различни идеологически са партиите в управлението. Днес във време на кризи, на война се стигна дотам, че мнозинството не успя да вземе едно общо решение, а се наложи опозицията да подкрепи с гласовете си правителството, което да има ясна позиция, която да защити пред света заедно с нашите европейски и евроатлантически партньори“, скочи тя.

„Повече от 6 часа дебати по декларация, която ние от ГЕРБ предложихме, 6 часа дебат за две думи – „санкции“ и „Русия“, защо управляващото мнозинство не каса своето споразумение“, коментира Атанасова.

„Допустимо ли е министър да не назовава войната с истинското й име, партии в НС да гласуват против общата позиция на ЕС и НАТО, която ще стане официална“, упрекна още тя позицията на левицата.
 
„Надявам се това да бъде урок за премира на кого може да разчита в тежки за държавата и Европа кризи“, заключи Атанасова.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)