ГЕРДЖИКОВ срещу управляващите: Чудя се как ни държат още като член на ЕС?!

Законите в момента се творят непрофесионално, популистки . Законът за КТБ е явно противоконституционен. Ачик-ачик. Налага се със задна дата. Това нещо в белия свят го няма, каза възмутен бившият служебен премиер Огнян Герджиков по БТВ.

[ad id=“225664″]

Това е погазване на елементарни правни принципи. Обаче у нас върви. Ние непрекъснато си нарушаваме Конституцията. Ходят ли всички на училище? Не. Имаме една фасада за Конституция и това е. Чудя се как ни държат още като член на ЕС?! Популизмът смачква професионализма. Чувствам се безполезен. Ние нямаме респект към професионализма.

Един популизъм отвсякъде те гази, като стой та гледай!

Хората от малките населени места не се чувстват защитени. Някои са виждали полицай само на картинка. МВР не е в състояние да осигури сигурност. Разбирам исканията на кметовете да могат да наемат частна охрана. Наказателното право прилича на дреха, където кръпките са повече, отколкото самата дреха. Имаме лош НК. Общата част е чудесна, но специалната част – не. Това не води до стабилност в отношенията в България.

[ad id=“263680″]

Бившият служебен премиер разкри и, че на два пъти е бил жертва на опит за телефонна измама. Вторият път е бил особено брутален.

„Последния път ми искаха 20 хил. лв, иначе щяха да убият жена ми и мен“, разказа той. „Първо ни дадоха ни телефон, на който да се обадим, ако някой ни иска пари…“, добави той. По думите му, схемата била сложна и заплетена. Той каза, че не желае да се връща към нея и да изпада в подробности. Той също така и не разказа и какво е направил за противодействието на телефоните измами, докато е бил във властта.

[ad id=“237001″]

Държавата не може с властнически акт да влиза в ЧЕЗ.

Напоследък доста ни удрят с арбитражи по главите. Трябва да се спазват законите. Не си правим нещата както трябва. Демонстрираме, че не уважаваме правото. Професионализмът е изтикан в ъгъла. Трябва да се даде повече доверие на професионалистите, отколкото на популистите.

http://BNews.bg


image0 (9K)