Гешев: Божков се е почувствал по-силен от държавата

Документът за криминална регистрация на Васил Божков, който бе открит в каса на ул. „Московска“ 43, е оригинален и е отпреди 1989 г. Това заяви пред журналисти в Благоевград главният прокурор Иван Гешев, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

В отговор на журналистически въпроси за открития в каса на ул. „Московска“ 43 оригинален документ на МВР на криминалистическа регистрация на обвиняемия В.Б., главният прокурор заяви: „Това обяснява и отговаря на въпроса, който вие журналистите задавате – защо сега? Първият отговор е, защото сега съм главен прокурор. Другият отговор на този въпрос дава тази справка. Това е бланка за криминална регистрация. Това показва, че едно лице е регистрирано преди 89-та година, съдено е два пъти и след това си е прибрало оригинален документ в касата като спомен и артефакт. В един момент се е почувствало, че е по-силен от държавата и си го е прибрало като трофей“, каза Иван Гешев.

Той коментира и намеренията на прокуратурата и МВР в края на годината да бъде отчетен значителен спад на битовата престъпност. Иван Гешев потвърди, че обект на преглед ще бъдат всички приватизационни сделки.

„Ще започнем от най-големите активи и ще се върви на етапи – по 10-20 фирми. След като са проверени от ДАНС и има събрана информация от Сметната палата, Министерството на икономиката и Министерството на финансите, тя ще бъде подавана в прокуратурата и ще бъде оповестена публично”, каза Иван Гешев, цитиран от Нова телевизия.


image0 (9K)