НАЙ-НОВИ:

Гневът пречи на съня!

Да си занесете гнева в леглото е едно от най-лошите и вредни неща, които можем да си причиним. Още по-лошо става, когато започнем да мислим за негативните случки от деня преди сън и да превърнем дребните притеснения и конфликти в Шекспирова драма.

Сигурни сме, че има още много, но ви представяме 5 причини, поради които не е добре да си лягате ядосани.

Влошава качеството на съня

Стресът и лошите чувства предизвикват нервно напрежение, което прави заспиването почти невъзможно, а, ако все пак успеете да заспите, сънят ви е неспокоен и се будите често.

А е доказано, че прекъсванията на съня причиняват още повече негативни емоции и гняв. Човек попада в един омагьосан кръг и не може да си почине с дни.

Гневът е вреден за здравето

Множество проучвания са доказали, че сънят играе ключова роля за здравето на човека. По принцип времето за спане е онзи период, в който съзнанието ни се изчиства, отпочива тялото и умът ни, емоциите се стабилизират. Но когато гневът се намеси в този процес, той застрашава неговото осъществяване. Гневът стимулира производството на хормони на стрес и ставаме все по-раздразнителни. Това, от своя страна, може да доведе до безсъние, кошмари и в най-лошия случай до депресия.

Дори и да заспим, може да не се освободим от негативните емоции

Учени са установили, че след като заспим ядосани, това не ни позволява да се освободим от негативните усещания, а напротив – засилва ги. Когато спим, мозъкът ни обработва новата информация и я разпределя между краткосрочната и дългосрочната ни памет. И по време на сън гневът придобива още по-дългосрочен ефект.

Лошите преживявания намалят силата си, когато останем будни след като са се случили. Ако заспим веднага след такива събития, после става много по-трудно да се преборим с последствията от тях.

Гневът убива искреността и връзката между партньорите

Обикновено, вечерта, когато си лягаме, е време за интимност и приятни моменти с партньора. Ако си лягаме гневни след скандал с него или нея обаче, връзката между двамата се разрушава. Когато това се случва почти всяка вечер или много често, това е знак, че нещата връзката ни е сериозно застрашена.

Това е много лошо послание към човека до нас

Ако по средата на спора с партньора си, просто се обърнете гневно на другата страна и сграбчите завивката, то изпращате посланието на човека до вас, че за вас е много по-важно да се окажете прави в спора, отколкото да запазите връзката си с този човек.

  ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon