Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

„Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам“, заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

„Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта“, каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. „Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък,“ изиска председателят на комисията по отбрана.

„Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе“, отсече Христо Гаджев.

„Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е“, добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)