Голямо количество безакцизен тютюн и крадено гориво, установи полицията в Старозагорско

Голямо количество ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол е иззето от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в хода на специализирана полицейска операция, свързана с противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, бе съобщено за ЗАРАТА

В 05:35 ч., вчера, на пътен възел на АМ „Марица“ към АМ „Тракия“ е спрян за проверка л.а. „Волво“, управляван от 31-годишен мъж. Установено е, че в лекия автомобил се превозват 35 чувала, съдържащи ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол с общо тегло от 350 кг. В ОДМВР-Стара Загора е започнато бързо производство по чл.234, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 16.11.2021 г. от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Стара Загора е извършена проверка на територията на стопански обект в с. Трояново. В автомобил „ВАЗ“ са установени трима мъже на 49,40 и 36 години. В хода на проверката в колата са намерени и иззети 14 бутилки, с вместимост от по 11 литра всяка, съдържащи червеникава течност, с мирис на дизелово гориво и различни по вид и размер метални детайли. В гараж в Гълъбово, ползван от едно от лицата, са установени още около 180 литра течност, с мирис на гориво. В РУ-Раднево е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.


image0 (9K)