Голям! Адриано порасна с още една година

Опитваха се с прякора „чаровният грозник“ да омаловажат обаянието му, но не им се получи. И как след толкова години на сцената, зад микрофона, изпълнител и създател на незабравима музика, брилянтен актьор в няколко филма, можеш да наречеш този мъж грозен? Той е толкова харизматичен, че всякакви нескопосани епитети по негов адрес потънаха отдавна в небитието.

Певец, актьор, режисьор, композитор, писател, любимец на жените, проповедник, католик, еколог – това е Адриано Челентано, който днес навършва 83!

Челентано – един младичък старец на 79, но аз продължавам да го харесвам!

Повлиян от Елвис Пресли и рок революцията от 50-те години, той рано започва да пише песните си. Три години по-късно печели конкурса за рокендрол в Двореца на спорта в Милано със собствената си песен „Ще ти кажа чао“. През 1961 г. песента му „24 000 целувки“ е втора в Сан Ремо, а по-късно е обявена за песен на десетилетието в Италия.

През дългогодишната си творческа кариера Челентано изпълнява около 600 песни, записва повече от 41 албума, които са продадени в 150-милионен тираж, участва в десетки филми. Една от първите му роли е в култовия филм на Фелини „Сладък живот“, където изпълнява епизодична роля. Популярност печели с ролите си в италианските комедии от 70-те и 80-те години, когато е водещ на тв предаването „Фантастико“.

Адриано Челентано извървява дълъг път, напоследък живее уединено в предградие на Милано заедно със своята съпруга Клаудия Мори, от която има три деца – Розита, Джакомо и Розалинда.

Часовникарството е хобито на певеца.

А единственото, към което трябва да се стремиш в живота – е любовта, казва магичният италианец.


image0 (9K)